Skip to content Skip to footer

2009 metai

  • Sausio 29 d. – popietėje ,,Žodžio magija“ Pagėgių savivaldybės viešojoje bibliotekoje pristatyta krašto literato Eugenijaus Skipičio tekstų paroda,,Su pliuso ženklu“.
    Eugenijaus Skipitis – dailininkas, žurnalistas, poetas, rašytojas, fotografas. Jo foto darbų parodos nuolat puošia biblioteką, yra surengęs tapybos, fotografijos darbų parodų šalyje ir užsienyje, jis dažnas dalyvis literatūros vakaruose, Pagėgių kraštui atstovauja įvairiuose pleneruose, susibūrimuose, šventėse. Eugenijus – žodžio meistras, jo eilės žavi ne vieną klausytoją, o ir pats autorius įdomiai pristato save, savo gyvenimą, studijas, darbus, svajones ir sumanymus. Vakarą skaidrino Mildos Jašinskaitės atliekamos Mažosios Lietuvos dainos.
  • Kovo 9-oji. Aštuntoji literatūrinė šventė „Atidengsiu tau žodį it širdį“. Šventės metu pristatytas kraštotyrininko, poeto, literato, bibliotekininko Broniaus Bagdono kūrybos ir kraštotyros darbų aruodas. Literatūriniais apdovanojimais už gražius ir prasmingus darbus ir kūrybą pagerbti: Bronius Bagdonas – už ilgametę kraštotyrinę veiklą, už poezijos posmus, už meilę Pagėgių kraštui; Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos mokytojos Vilma Vaivadienė ir Vanda Žuklijienė – už poeto Algimanto Mackaus vardo ir kūrybos sklaidą Pagėgių krašte, šalyje  ir užsienyje; Poetė, prozininkė Bronė Savickienė – simboliu ,,Sparnai“ ir Jūratės Caspersen ( Šveicarija) pinigine premija už ilgametį Pagėgių krašto raštijos puoselėjimą. Bičiulystės simboliu ir diplomu apdovanota laikraščio Šilokarčema korespondentė Svetlana Jašinskienė. Vakaro metu skambėjo Papildomojo ugdymo mokyklos pedagogų koncertas.
    Tradicinis literatūrinis Pagėgių pavasaris įtrauktas į iškiliausių savivaldybės finansuojamų renginių programą – tai didžiulė garbė literatams, bibliotekai.
  • Rugsėjo 26 d. – Bronės Savickienės knygos „Dešinioji akis“ pristatymas. Tai jau septintoji rašytojos knyga, į kurios pristatymą susirinko gausus būrys jos gerbėjų, vaikų, vaikaičių ir  provaikaičių. Padėkos žodį tarė Pagėgių savivaldybės meras V.Komskis, kuris linkėjo rašytojai ilgų kūrybos metų, puikių skaitytojų. Sveikinimo žodžius tarė klebonas V. Gedvainis, leidyklos ,,Apyaušris“ redaktorius M. Mikalajūnas su žmona J. Mikalajūniene, kolegės, literatų sambūrio narė S. Valužienė, bei  Pagėgių moterų klubo                    ,,Vaivorykštė“ atstovė  A. Jokubauskienė. Vakaro metu skambėjo Klaipėdos universiteto Etnologiją studijuojančios studentės Mildos Jašinskaitės atliekamos Mažosios Lietuvos dainos.
  • Spalio 8 d. – Stasės Valužienės knygos,, Žodžiais į taikinį“ pristatymas.
    Rašytoja, Pagėgių krašto literatų sambūrio narė,  Kaimo rašytojų sąjungos narė, Stasė Valužienė nudžiugino skaitytojus dovanodama  antrąją savo knygą. Tai dešimties metų autorės gyvenimiškų pastebėjimų aforizmų knyga. Renginio svečiams koncertą dovanojo Pagėgių papildomojo ugdymo mokyklos gitaristų ansamblis, rašytojai – pagėgiškiai negailėjo gėlių, nuoširdžiausių sveikinimų ir linkėjimų.
  • Lapkričio 10 d.- susitikimas su Šveicarijos lietuvių bendruomenės pirmininke Jūrate Jablonskyte – Caspersen ir knygos ,,Lietuvių rašytojų takais Šveicarijoje“ pristatymas. Jūratė – pagėgiškė, visuomet laukiama viešnia Pagėgiuose, jau daug metų gyvena Šveicarijoje. Aktyvi moteris 2001 m, Šveicarijoje įsteigia lietuviškos knygos klubą, o 2006 m. – ji tapo Šveicarijos lietuvių bendruomenės pirmininke. Bendruomenė įgyvendina daug  įvairių gražių ir prasmingų darbų, tarp jų ir knygų leidyba. ,, Lietuvių rašytojų takais Šveicarijoje“- antroji, bendruomenės išleista knyga, skirta Lietuvos tūkstantmečio progai. Knygoje aprašyti lietuvių rašytojų Maironio, Salomėjos Nėries, Jono Biliūno ir kt. gyvenimas ir veikla Šveicarijoje. Į knygos sutiktuves ir vakarą- susitikimą su p. Jūrate susirinko krašto literatai, ne viena dešimtis pagėgiškių. Ponia Jūratė įsteigė savo vardo piniginę premiją, kurią kasmet skiria krašto literatams už nuopelnus raštijos srityje.

2009 metų nuotraukų galerija

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka

Biudžetinė įstaiga
Adresas: Jaunimo g. 3, Pagėgiai
Tel. 8 441 57 328
El. p. pagegiusvb@gmail.com
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 188208799

Darbo laikas:

I - V: 8:00 - 17:00
VI: 9:00 - 16:00

Paskutinė mėnesio darbo diena - švaros diena.
Lankytojai neaptarnaujami.

Bendraukime: